Hakukoneoptimointi (SEO) lisää verkkosivuvierailijoiden määrää sivustolla.
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötHakukoneoptimoinnilla Googlen ja asiakkaiden suosioon – Polar Rengas Oy
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötHakukoneoptimoinnilla Googlen ja asiakkaiden suosioon – Polar Rengas Oy
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötHakukoneoptimoinnilla Googlen ja asiakkaiden suosioon – Polar Rengas Oy

Polar Rengas Oy
Hakukoneoptimoinnilla Googlen ja asiakkaiden suosioon

Kun Polar Renkaan verkkosivujen autohuoltopalvelut löytyivät vasta Googlen hakutulosten 5. sivulta, oli sanomattakin selvää, että ihmiset eivät löytäneet sinne korjaamopalveluita etsiessään. Hakukoneoptimoimalla sivuja nostimme korjaamopuolen näkyyvyyden verkossa täysin uudelle tasolle.

Polar Rengas oli vuosien mittaan vakiinnuttanut asemansa asiantuntevana rengasliikkeenä, mutta autohuoltopuoli oli jäänyt renkaiden varjoon. Vaikutti siltä, että ihmiset eivät tienneet korjaamopalvelusta: he tulivat liikkeeseen renkaiden perässä, mutta eivät löytäneet huoltopalveluja niitä tarvitessaan. Autohuollon palveluiden näkyvyyttä verkossa piti siis parantaa. Ratkaisua tähän lähdettiin hakemaan hakukoneoptimoinnilla.

Lähdimme liikkeelle tilanteesta, jossa Polar Rengas löytyi autohuoltoon liittyvillä hakusanoilla haettaessa vasta Googlen viidenneltä sivulta. Ei siis ihme, että ihmiset eivät tienneet autohuoltopalveluista. Tavoitteenamme oli nostaa Polar Renkaan verkkosivujen autohuoltoon liittyvät sivut orgaanisten eli maksuttomien hakutulosten ensimmäiselle sivulle. Ja sinnehän ne nousivatkin!

Hakukoneoptimointi (SEO) on erinomainen keino nostaa palveluita paremmin esille hakukoneissa.

”Uusien asiakkaiden määrä on kasvanut niin korjaamo- kuin rengaspuolellakin. Nyt ­asiakkaat todella löytävät yrityksemme myös korjaamopalveluita tarvitessaan.”

Toni Jääskö, toimitusjohtaja, Polar Rengas

Onnistunut hakukoneoptimointi on monen tekijän summa

Sijoittuakseen maksuttomien hakutulosten kärkipäähän, täytyy sivuston olla kunnossa sekä sisällöllisesti että teknisten ominaisuuksiensa puolesta. Sivuilla tulee olla tarpeeksi tekstiä ja muuta sisältöä, jotta hakukoneet pitävät sitä hyödyllisenä. Teknisen optimoinnin tarkoitus taas on varmistaa, että hakukoneet eivät joudu keskelle virheiden verkkoa sivustoa läpikäydessään. Kun molemmat osa-alueet ovat kunnossa, saadaan toimivat ja luotettavat sivut, jotka kiinnostavat niin käyttäjiä kuin hakukoneitakin.

Osuvien hakusanojen valinta

Osuvien hakusanojen löytäminen

Hakusanatutkimuksen avulla kartoitimme Polar Renkaan autohuoltopalvelun kannalta tärkeimmät hakusanat ja hioimme autohuoltosivujen teksti- ja kuvasisältöjä valittuja hakusanoja hyödyntäen. Autohuollon sivujen sisältö oli hyvin vähäistä, joten lisäsimme tekstin ja kuvien määrää. Sisältöjä suunnitellessa oli tärkeää huomioida, että tekstin tulee olla käyttäjille aidosti hyödyllistä, mutta samalla myös hakukoneita kiinnostavaa.

Nopea hakuaika riemastuttaa hakurobottia

Nopea latausaika riemastuttaa hakukonerobotteja

Projektin alussa kävimme läpi sivuston teknisiä ominaisuuksia. Sivuston latausaikaa piti parantaa, jotta hakukonerobotit pystyvät lataamaan sivuston alasivut mahdollisimman nopeasti. Palvelimen sijainnilla sekä sivuston nopeudella voidaan siis nostaa pisteitä Googlen silmissä, sillä se jos joku arvostaa vikkelää toimintaa.

Käyttäjäystävällinen linkitys

Navigaatiolla ja linkityksillä käyttäjä- ja hakukoneystävällisyyttä

Selkeytimme sivuston navigaatiota eli valikkorakennetta, ja lisäsimme sisäisiä linkityksiä, jotka luovat sivustolle hierarkian ja helpottavat käyttäjien liikkumista sivujen välillä. Linkitysten tarkoituksena on myös auttaa hakukonerobotteja etenemään sivustolla aina sen alasivuille saakka.

Myös fiksut URL-osoitteet auttavat

URL-osoitteiden, title tagien ja metatekstien ­hyödyntäminen

Hyödynsimme sivuston URL-osoitteissa, title tageissa ja metateksteissä hakusanatutkimuksen avulla löytyneitä tärkeitä hakusanoja. Järkevät URL-osoitteet nostavat sijoitusta Googlen hakutuloksissa ja ovat käyttäjälle ymmärrettävämpiä ja luotettavampia kuin pitkät ja epäselvät osoitteet. Tärkeää on myös, että sivuston title tagit ja metatekstit ( = Googlen hakutuloksissa näkyvä sivuston linkki ja kuvausteksti, jonka kautta käyttäjät tulevat sivustolle) ovat helppolukuisia ja kiinnostavia.

Google my business avuksi

Google My Business -profiili avuksi paikalliseen näkyvyyteen

Yksi tärkeä osa paikallista hakukoneoptimointia on Google My Business -profiili. Google My Business on ilmainen yrityksille suunnattu työkalu, jonka kautta voidaan yhtenäistää yrityksen yhteystiedot Googlen palveluihin. Päivitimme Polar Renkaan Google My Business -profiilin tiedot ajan tasalle ja lisäsimme sinne sisältöä kuvien ja tekstien muodossa. Tietojen tulee olla kunnossa, sillä profiilin kautta käyttäjät näkevät kätevästi yrityksen sijainnin ja voivat esimerkiksi soittaa suoraan yritykseen tai vierailla yrityksen verkkosivuilla.

Tulokset

Tuloksia alkoi näkyä jo ensimmäisen kolmen kuukauden aikana. Reilun puolen vuoden jälkeen Polar Rengas löytyi seitsemällä eri auto- ja rengashuoltoon liittyvällä hakusanalla haettaessa Google My Business -osiosta sekä maksuttomien hakutulosten kahdeksan parhaan joukosta. Googlen viides sivu oli enää ikävä muisto menneisyydestä.

Orgaanisten Googlen hakutulosten kautta sivuille tulleiden kävijöiden määrä kasvoi 34,45% ensimmäisen puolen vuoden aikana. Samalla ajanjaksolla orgaanisesti Bing-hakukoneen kautta tulleiden kävijöiden määrä kasvoi 137,14%. Kokonaisuudessaan orgaanisten kävijöiden määrä on kasvanut vuodessa 5,5 prosenttiyksikköä suhteessa muihin hankintakanaviin.

Kävijämäärät hakukoneista lisaantyivät merkittävästi

Google My Business -profiilin kautta on vuosineljänneksen aikana tullut 630 puhelua, 224 reittiohjepyyntöä ja 848 verkkosivuilla vierailua. Profiilin hakutilastojen mukaan suorien hakujen, eli yrityksen nimellä tai osoitteella tehtyjä hakujen prosenttiosuus oli 36,9%. Eniten, 59,5% oli kuitenkin tehty asiahakuja, eli luokan, tuotteen tai palvelun perusteella tehtyjä hakuja. Oikeilla hakusanoilla on siis todella väliä!

Polar Renkaan henkilökunnan mukaan sivujen onnistunut optimointi on myös näkynyt myymälässä: ”Uusien asiakkaiden määrä on kasvanut niin korjaamo- kuin rengaspuolellakin. Nyt asiakkaat todella löytävät yrityksemme myös korjaamopalveluita tarvitessaan.”, toteaa Polar Renkaan toimitusjohtaja Toni Jääskö tyytyväisenä.

Ilkka Väyrynen

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Ilkka Väyrynen

Toimitusjohtaja / AD
Puh. 0400 981 596
ilkka@adkioski.com

Ota yhteyttä!