Vahva mainonnan konsepti ja yhtenäiset markkinointimateriaalit vauhdittavat yrityksen kasvua.
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötVahva mainonnan konsepti vauhdittaa kasvua – Peltoniemi Kalusteet
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötVahva mainonnan konsepti vauhdittaa kasvua – Peltoniemi Kalusteet
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötVahva mainonnan konsepti vauhdittaa kasvua – Peltoniemi Kalusteet

Peltoniemi Kalusteet
Vahva mainonnan konsepti vauhdittaa kasvua

Puusepänliike Peltoniemi tuli asiakkaaksemme vuonna 2012, kun yritys tarvitsi keittiöesitteen kuluttajamyyntiin. Aloituspalaverissa selvisi varsinainen haaste: yrityksen vahva osaamien ja yksilöllinen ja laadukas tuote eivät tulleet lainkaan esille sen markkinointimateriaaleissa.

Puusepänliike Peltoniemi tuli asiakkaaksemme vuonna 2012, kun yritys tarvitsi keittiöesitteen kuluttajamyyntiin. Aloituspalaverissa selvisi varsinainen haaste: yrityksen vahva osaamien ja yksilöllinen ja laadukas tuote eivät tulleet lainkaan esille sen markkinointimateriaaleissa.

Ei siis ihme, että asiakkaat eivät ymmärtäneet mistä yrityksen tuotteissa on kysymys – eikä suuri osa potentiaalisista asiakkaista edes löytänyt koko yritystä keittiöitä etsiessään. Asian korjaamiseksi olisi tarpeen kehittää esitteelle konsepti, joka vetoaisi oikeaan kohderyhmään ja toisi Peltoniemen markkinointiviestinnän sen laadukkaiden tuotteiden tasolle. Onnistuessaan konseptia voisi hyödyntää myös muussa mainonnassa.

Ihanneasiakkaana intohimoinen kotikokki

Ryhdyimme siis suunnittelemaan esitettä sillä ajatuksella, että sen konsepti voisi olla sovellettavissa laajemminkin Peltoniemen mainontaan – myös keittiötuotteen ulkopuolella kodin kiintokalusteissa. Kun hinnalla kilpailu ole pääasia, viestin tulisi puhutella ihmisiä, joille koko koti mutta etenkin keittiö on tärkeä ja panostuksen arvoinen. Päätimme ratsastaa vahvassa nousussa olevalla ruuanlaittotrendillä ja muodostimme mielessämme Peltoniemen ihanneasiakkaan: intohimoisesti ruuanlaittoon suhtautuvan kotikokin, jolle visuaalisuus on tärkeää, ja joka on kiinnostunut myös uusimmista teknisistä herkuista.

Esitteen konsepti tiivistettiin otsikkoon Reseptit toimiviin koteihin ja keittiöihin. Läpileikkaavana teemana esitämme erilaiset keittiösuunnitelmat asiakkaiden maun ja käyttötarpeen mukaan laadittuina resepteinä, jotka Peltoniemi on valmistanut asiantuntijuudella laadukkaista osista. Uusi esite herätti ihastusta asiakkaissa, mutta myös Peltoniemellä tykästyttiin kovasti uuteen konseptiin. Vihdoinkin mainonnan ilmeessä ja viestissä näkyi mistä Peltoniemi Kalusteissa oli kysymys.

Peltoniemi esitteen kansi
Peltoniemi esitteen aukeama
Keittiöresepti Peltoniemen tapaan. Ainekset sisältävät keittiön rakennuselementit, kuten ovet, mekanismit ja rungot, ja kuvailevassa tekstissä kerrotaan lisää kunkin keittiön erityisyydestä. Otsikossa vedotaan suoraan makuasioihin, ja tuodaan moniaistisuutta keittiökuvan tunnelmaan.

Kaikki markkinointimateriaali uuden konseptin mukaiseksi

Kun uusi esite oli saatu käyttöön, Peltoniemi halusi päivittää myös muun markkinointimateriaalinsa. Esitteen otsikko Reseptit toimiviin koteihin ja keittiöihin on toiminut mainonnassa Peltoniemen sloganina jo vuosia. Lehti-ilmoituksissa konsepti näkyy sloganina ja graafisten elementtien muodossa. Verkkosivuilla keittiöt esitellään reseptimuodossa, kuten esitteessäkin, ja Peltoniemelle tuottamissamme tv-mainoksissa makustellaan erilaisia keittiöreseptejä. Konsepti näkyy nykyisin myös Peltoniemen somekanavissa niin yksittäisten julkaisujen tekstisisällöissä kuin hashtaginäkin.

Peltoniemen nettisivusto
Keittiöreseptejä löytyy tietysti myös Peltoniemen verkkosivuilta.
Peltoniemi lehti-ilmoitus
Lehti-ilmoitusten tekstisuunnittelussa on sovellettu reseptit-konseptia vapaammin, syömisen ja ruuanlaiton trendeihin nojaten.
Peltoniemi rollup
Roll-up messukäyttöön. Esitteen otsikoksi alun perin suunniteltu slogan on löytänyt tiensä myös siihen.

Tulokset

Yhteistyömme alkoi vuonna 2012 julkaistusta kuluttajaesitteestä, jossa lanseerattiin uusi mainonnan konsepti. Mainonnan konseptista on tullut vuosien mittaan vahva erottava tekijä ja brändin kivijalka, joka on osaltaan vaikuttanut myös yrityksen tulokseen. Peltoniemen kuluttajamyynti on kasvanut 2012-2019 peräti 80 % . Brändin vahvistuminen näkyy myös projektimyynnin kasvuna.

Advertising Kioski on auttanut meitä paljon tavoitteiden saavuttamisessa. Peltoniemestä on yhteistyövuosien aikana luotu kiinnostava brändi, ja myös myyntiprosessiin on osattu vaikuttaa markkinoinnilla. Yhteydenpito Kioskiin on helppoa ja viestintä on selkeää – olen pääasiassa tekemisissä projektipäällikön kanssa. Kioski on meille luotettava yhteistyökumppani, joka on hyvin perillä yrityksen asioista ja ymmärtää meidän tarpeita. Se on meille tosi tärkeää. Kun etsitään ratkaisua johonkin ongelmaan, vaihtoehtoja annetaan riittävän paljon. Työn laatuun olemme tyytyväisiä ja budjetitkin ovat pitäneet hyvin.

Toimitusjohtaja Juha Peltoniemi, Peltoniemi Kalusteet
Peltoniemi mallinnettu kuva keittiöstä
Ilkka Väyrynen

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Ilkka Väyrynen

Toimitusjohtaja / AD
Puh. 0400 981 596
ilkka@adkioski.com

Ota yhteyttä!