Nimisuunnittelu vaatii aikaa ja tutkimustyötä.
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötUusi nimi ja yritysilme rakennusliikkeelle – Juto Rakennus
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötUusi nimi ja yritysilme rakennusliikkeelle – Juto Rakennus
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötUusi nimi ja yritysilme rakennusliikkeelle – Juto Rakennus

Juto Rakennus
Uusi nimi ja yritysilme rakennusliikkeelle

Vuonna 1994 perustettu Länsi-Lapin Maalauspalvelu oli vuosien myötä laajentanut toimintaansa pintakäsittelystä kokonaisvaltaisten uudis- ja korjausrakennuskohteiden toteuttajaksi. Nimi ei enää kuvannut yrityksen toimintaa, ja ilmekin kaipasi raikastusta.

Brändiuudistus on iso asia, kun yli 20 toimintavuoden jälkeen muutetaan kaikki nimestä lähtien. Siksi ajatusta piti kypsytellä jonkin aikaa. Ihasteltuaan Kioskin eräälle asiakkaalle tekemää työtä toimitusjohtaja Veijo Alaoja päätti ottaa meihin yhteyttä, ja käärimme oitis hihamme.

Nimisuunnittelusta liikkeelle

Nimenmuutos oli keskeinen asia tässä projektissa. Ryhdyimme työhön asiakkaan näkemyksen pohjalta: nimen tuli olla lyhyt ja yrityksen toimintaa kuvaava. Haluttiin, että sillä olisi tarina, jonka avulla voisi tuoda esille yrityksen vahvuuksia. Tietysti piti vielä varmistaa, että valittu nimi ei olisi jo käytössä. Suunnittelimme useamman vaihtoehdon, jotka kävimme läpi asiakkaan kanssa. Päätös ei syntynyt sama tien, mutta asian levättyä muutaman kuukauden kokoonnuimme uudelleen ja uudeksi nimeksi valittiin Juto Rakennus. Juto tarkoittaa ajoporoa. Hyvä ajoporo vie luotettavasti perille ja näyttää tietä perässä tuleville. Juto Rakennuksen tavoitteen on myös olla edelläkävijä alallaan, etenkin laatuasioissa. Uudesta nimestä tehtiin virallinen, ja se näkyy nyt myös kaupparekisterissä.

Nimisuunnittelusta siirryttiin logon suunnitteluun.
Juto Rakennuksen logossa voi nähdä sekä poron koparan jäljen että uraruuvin pään.

Huolellinen pohjatyö helpotti yritysilmeen suunnittelua

Koska nimisuunnittelun yhteydessä olimme pohtineet paljon yrityksen vahvuuksia ja viestiä, logoa ja ilmettä varten oli tehty hyvä pohjatyö. Tietysti myös nimen konkreettisuus oli suuri apu suunnittelussa. Juto Rakennuksen logossa voi nähdä sekä poron koparan jäljen että uraruuvin pään. Se viittaa nimen lisäksi sekä yrityksen toimialaan että sen pohjoiseen toimintaympäristöön: Juto Rakennuksella on toimistot Torniossa ja Rovaniemellä, ja sen toimialue kattaa pohjoisen Suomen. Väreiksi valittiin viileän tyylikkäitä pohjoisen sävyjä jäästä kaamoksensiniseen. Museo Sans -fontti on jämäkkä, selkeä ja moderni.

Brändiuudistuksen myötä suunnittelimme uuden graafisen ohjeiston.
Teimme Juto Rakennukselle graafisen ohjeiston. Graafinen ohjeisto on uuden brändi-ilmeen käyttöohje, jonka avulla ilme pysyy yhtenäisenä, vaikka markkinointimateriaalia tuotettaisiin eri tahoilla.
Graafisessa ohjeistossa esitellään uudet brändin mukaiset värit.
Suunnittelimme brändiuudistuksen mukaiset lomakepohjat.

Tiedottaminen on tärkeää brändiuudistuksen yhteydessä

Vaikka uudistuksella haetaankin laajempaa näkyvyyttä ja asiakaspohjaa, olemassa olevien yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden ei haluta katoavan vanhan nimen myötä. Siksi uudistusprosessissa on kiinnitettävä huomiota myös tiedottamiseen. Meillä oli hyvissä ajoin tiedossa verkkosivun ensimmäisen version julkaisupäivämäärä, johon muut tiedottamistoimenpiteet synkronoitiin. Koska julkaisu tapahtui joulun alla, suunnittelimme tiedotteiden ja asiakkaille lähetettävien sähköpostien lisäksi asiakkaille ja yhteistyökumppaneille lähetetyn joulukortin.

Brändiuudistuksen myötä suunniteltiin tiedottamisen tueksi kortit.
Koska brändiuudistus julkaistiin joulun alla, suunnittelimme tiedottamisen tueksi asiakkaille ja yhteistyökumppaneille lähetetyn joulukortin.

Verkkosivu on ensimmäinen ja tärkein sovellus

Nimenmuutos ei vaikuta Y-tunnuksen kaltaisiin juridisiin tietoihin, mutta verkkosivudomain ja sähköpostiosoitteet menevät uusiksi. Sovelluksista verkkosivu on keskeinen: sitä kautta ihmiset tarkistavat tietojen paikkansapitävyyden ja yritys on olemassa muillekin kuin sen ennestään tunteville henkilöille. Siitä siis aloitimme. Ensimmäinen vaihe julkaistiin suunnitellusti 18.12.2019 ja sen julkaisun myötä vanha sivu lakkasi olemasta. Vanhasta domainista hoidettiin siirto uudelle sivulle, samoin sähköposteista. Jos asiakas siis vanhasta tottumuksesta hakee verkosta Länsi-Lapin maalauspalvelua, päätyy hän kuitenkin oikeaan paikkaan, eivätkä vanhaan osoitteeseen menneet sähköpostitkaan mene hukkaan.

Verkkosivuilla viestitään brändiuudistuksesta.
Uusi ilme ja nimi vaativat myös uudet verkkosivut, joiden ensimmäinen vaihe julkaistiin yhtä aikaa brändiuudistuksen kanssa. Uudistuksesta kerrotaan verkkosivuilla heti ensimmäiseksi, jotta uudelleenohjauksen kautta sivuille saapunut tietää tulleensa oikeaan paikkaan.
Brändiuudistuksen myötä Juto tarvitsi uudet verkkosivut.
Verkkosivut ovat tärkeä sovellus brändiuudistuksen yhteydessä.
Ilkka Väyrynen

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Ilkka Väyrynen

Toimitusjohtaja / AD
Puh. 0400 981 596
ilkka@adkioski.com

Ota yhteyttä!