Somesuunnitelma auttaa jatkuvassa sisällöntuotannossa.
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötSosiaalisen median kanavat kuntoon suunnitelmallisella sisällöntuotannolla – Haawe Boutique Apart Hotel
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötSosiaalisen median kanavat kuntoon suunnitelmallisella sisällöntuotannolla – Haawe Boutique Apart Hotel
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötSosiaalisen median kanavat kuntoon suunnitelmallisella sisällöntuotannolla – Haawe Boutique Apart Hotel

Haawe Boutique Apart Hotel
Sosiaalisen median kanavat kuntoon suunnitelmallisella sisällöntuotannolla

Haaween sosiaalisen median kanavat olivat jämähtäneet paikalleen reippaan alun jälkeen. Lähdimme elävöittämään Haaween somepresenssiä kattavan somesuunnitelman ja aktiivisen sisällöntuotannon avulla.

Haaween somekanavissa vallitsi huhtikuussa 2019 täysi hiljaisuus. Aktiivisia päivityksiä oli tehty viimeksi tammikuussa 2019. Somekanavien perusteella vaikutti, että koko hotellia ei olisi enää olemassakaan. Hotellilla oli kuitenkin kiinnostava tarina, näyttävä sisustus ja hieman erilainen palvelukonsepti – eli potentiaalia kiinnostaville someprofiileille vaikka millä mitalla. Laadimme kokonaisvaltaisen sosiaalisen median suunnitelman eli somesuunnitelman, jonka pohjalta sisällöntuotantoa lähdettiin tekemään. Jo muutamassa kuukaudessa Instagramin seuraajamäärä tuplaantui, ja Haaween somepresenssi muuttui kuolleesta kiinnostavaksi.

Laadukas somesisältö vaatii panostusta

Matkailualalla sosiaalisen median merkitys markkinointi- ja viestintäkanavana on kasvanut ylitse muiden. Matkailijat etsivät yhä useammin unelmiensa lomapaikkaa, aktiviteettia tai hotellia Instagramin toinen toistaan näyttävämpien kuvien joukosta. Tavoittaakseen asiakkaat matkailupalveluita tarjoavan yrityksen Instagram-profiilin tulee näyttää hyvältä ja saada potentiaalinen asiakas näkemään itsensä kuvien esittämissä paikoissa.

Kiinnostavan sisällön ideointi ja suunnittelu vaatii ajallista panostusta, eivätkä laadukkaat valokuvatkaan synny itsestään. Haaweella oli siitä hyvä tilanne, että näyttäviä kuvia oli tuotettu jonkin verran markkinointiin. Henkilöresurssia somen ylläpitoon ei sen sijaan ollut, joten Haawe tilasi koko prosessin suunnittelusta sisällöntuotantoon Kioskilta.

Tekemämme sisällöntuotannon avulla Haawee Instagram muuttui aktiiviseksi.

Somesuunnitelman avulla yhtenäinen tarina

Haaween somesuunnitelmaa tehdessämme pohdimme kanavavalintojen, sisällön ja ostopersoonien lisäksi Haaween somen tone of voicea, ilmettä sekä mainosten ja somevaikuttajien käyttöä. Suunnittelimme kokonaisuuden, joka on yhtenäinen, helposti lähestyttävä ja huokuu designia – juuri kuten itse hotellikin. Hyvän suunnitelman ja riittävän kuvamateriaalin ansiosta sisällöntuotannossa päästiin alkuun nopeasti, ja aluksi julkaisuja tehtiin 4–5 viikossa. Julkaisujen tiheys parantaa niiden näkyvyyttä ja ylläpitää seuraajien aktiivisuutta – joka taas johtaa seuraajien määrän orgaaniseen kasvuun.

Teimme Haaweelle sisällöntuotantoa Instagramiin.

Yleisön tavoittaminen on yhdistelmä tietoa ja testaamista

Pääkanavaksi valitsimme Instagramin, ja Facebookia hyödynnetään sen rinnalla. Kun suuntaviivat oli määritelty ja sisällöntuotanto vauhdissa, alkoi mainostaminen. Mainostamisen tavoitteena oli lisätä seuraajamääriä mutta etenkin ajaa Haaweesta mahdollisesti kiinnostuneita potentiaalisia asiakkaita vierailemaan verkkosivuilla. Somessa mainonnan kohdentamiseen on paljon vaihtoehtoja, ja vain kokeilemalla voi löytää oikeat kohderyhmät sekä heille toimivat mainosmuodot.

Hyödyntämällä aluemarkkinointiorganisaation kokoamaa tietoa lähdimme etsimään kohderyhmiä ja -maita, joissa otettaisiin viesti Haaweesta aivan erityisellä kiinnostuksella vastaan. Kun verkkosivujen kävijämäärät alkoivat nousta, loimme uusia kampanjoita, jotka kohdennettiin jo yrityksestä kiinnostuneille henkilöille – remarketing-kampanjoiden tulosprosentit kun ovat aina paremmat kuin kylmälle yleisölle mainostettaessa.

Someosaava toimisto auttaa hyödyntämään uusimpia ominaisuuksia

Haaweella oli siis sama someongelma kuin monella muullakin yrityksellä – osaamisen puute. Somealustoja kehitetään jatkuvasti, ja niiden ominaisuuksiin ja toimintoihin tulevien muutosten opetteleminen vaatii aikaa. Monissa yrityksissä somea hoitaa markkinoinnin tai asiakaspalvelun työntekijä silloin kun ehtii, sillä oman täyspäiväisen some-ekspertin palkkaaminen ei ole aina mahdollista. Uuden opiskelulle ei silloin jää tarpeeksi aikaa, kanavia ei osata käyttää tarpeeksi hyvin ja suurin osa toiminnoista jää hyödyntämättä. Tämä voi syödä tehtyjen julkaisujen orgaanista mutta myös maksettua näkyvyyttä, sillä etenkin Instagram suosii ”kiinnostavia” profiileja – eli niitä, jotka käyttävät sen tarjoamia työkaluja monipuolisesti.

Olemme Haaween sisällöntuotannossa Instagramissa hyödyntäneet mm. Tarinat-ominaisuutta ja koonneet Tarinoiden kohokohdat -ominaisuuden avulla jäsennellysti tietoa Haaween palvelusta sekä parhaat palat asiakkaiden itse tuottamasta sisällöstä helposti asiakkaiden ulottuville. Mainonnassa taas olemme hyödyntäneet mm. Facebookin erilaisia kohdennusmahdollisuuksia mukautetuista kohderyhmistä kaksoisolentokohderyhmiin.

Tulokset

Someprofiilien kehittämisessä täytyy olla kärsivällinen, sillä kestävien tulosten syntymiseen kuluu aikaa. Toimiva someprofiili on tärkeä brändin rakentamisen työkalu, jonka välityksellä kasvatetaan tunnettuutta ja ollaan vuorovaikutuksessa asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa.

Haaween Instagram-seuraajien määrä on kasvanut 250% sen jälkeen, kun otimme sen haltuumme. Määrä jatkaa kasvuaan tasaisesti: se saa päivittäin uusia seuraajia. Lisäksi Haaween myynti on kasvussa, ja suurin osa sen verkkosivuille päätyneistä asiakkaista tulee somen kautta. Tämä kaikki on saatu aikaan puolessa vuodessa, joten hyviä tuloksia on lupa odottaa myös jatkossa.

Ilkka Väyrynen

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Ilkka Väyrynen

Toimitusjohtaja / AD
Puh. 0400 981 596
ilkka@adkioski.com

Ota yhteyttä!