Niemelän auton nettisivuston etusivu tuotehakuineen
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötTeknisesti monipuoliset verkkosivut säästävät hermoja ja kestävät kehitystä – Niemelän auto
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötTeknisesti monipuoliset verkkosivut säästävät hermoja ja kestävät kehitystä – Niemelän auto
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötTeknisesti monipuoliset verkkosivut säästävät hermoja ja kestävät kehitystä – Niemelän auto

Niemelän auto
Teknisesti monipuoliset verkkosivut säästävät hermoja ja kestävät kehitystä

Kun Niemelän Auton verkkosivujen pienetkin päivitykset aiheuttivat harmaita hiuksia, pyydettiin kiskalaiset apuun. Uusilta verkkosivuilta haluttiin laatua niin toimivuudelta kuin ilmeeltäkin – perheyrityksen pitkää historiaa unohtamatta. Suositun WordPress-julkaisujärjestelmän ja onnistuneen integroinnin avulla sivut muuttuivat rasittavista rakastettaviksi.

Niemelän Auton verkkosivut kaipasivat uudistusta, sillä sivuston päivittäminen oli työlästä, sieltä puuttui paljon olennaista sisältöä eikä sivusto taipunut teknisesti enää juuri mihinkään. Perheyrityksen yli 30 vuotinen historiakin oli jäänyt täysin huomiotta. Suunnittelimme tyylikkäät ja teknisesti monipuoliset verkkosivut, joiden päivittäminen on helppoa, kehitysmahdollisuudet erinomaiset sekä vaihtoautovalikoima onnistuneen integroinnin ansiosta aina ajan tasalla. Autojen myynnin lomassa sivut kertovat kävijälle myös Niemelän Auton tarinan.

Nettisivuston Vaihtoautot- ja Tietoa meistä -sivut
Niemelän auton toiminnan asiakaslähtöisyys välittyy sivustolta sekä sivuston näppäristä tuotehakuominaisuuksista että itse yrityksen esittelytavasta.

Monipuolinen WordPress-julkaisujärjestelmä helpottaa sisällönhallintaa ja mahdollistaa kehityksen

Niemelän Auton vanhat verkkosivut oli rakennettu suljetulla julkaisujärjestelmällä, jonka käyttö oli hankalaa eikä sivuston kehittäminen tällä alustalla ollut enää järkevää. Uudet sivut rakennettiin avoimeen lähdekoodiin perustuvalla julkaisujärjestelmällä, WordPressillä, jonka joustavat ominaisuudet mahdollistavat sivuston monipuolisen kehityksen myös tulevaisuudessa. Vaikka järjestelmän sisällönhallinta on jo itsessään helppokäyttöinen, Kiskan koodarit ovat kehittäneet WordPressin perusominaisuuksia entistäkin selkeämmiksi, jotta sivun päivitykset on helppo tehdä myös asiakkaan toimesta.

Käyttäjäkokemuksesta haluttiin sujuva ja nykyaikainen. Liitännäinen, joka näyttää vaihtoautohaun hakutyökalut ja -tulokset valittiin tarkan harkinnan jälkeen. Valittu WP-liitännäinen on jo lähtökohdiltaan tarkoitukseensa paras ja Kiskan omien koodimausteiden jälkeen vielä sitäkin toimivampi. Vaihtoauto-sivujen yhteydessä näkyvä rahoituslaskelma on front-endin toinen osio, joka on tavallista sivua vuorovaikutteisempi, koska WordPressin joukkoon ripoteltiin modernia Vue.js-koodia. Tämän ansiosta rahoituslaskuri toimii liukusäätimillä ja on näin kätevämpi ja mielekkäämpi kuin tylsät lomakemaiset laskelmat.

Sivuton tuotesivun hero-osio ja rahoituslaskuri
Myytävien autojen tiedot esitellään kattavasti automaattisesti päivittyvillä tuotesivuilla. Sivuille toteutetulla rahoituslaskurilla kuluttajan on puolestaan helppo arvioida ja löytää haluamansa rahoitusehdot.

Integraatio huolehtii reaaliaikaisesta tuotevalikoimasta

Verkkosivuprojektin keskiössä oli Autovista Markkinamies -järjestelmän integrointi sivustoon. Integroinnin avulla Autovistan Markkinamies -järjestelmään syötettyjen vaihtoautojen tiedot kuvineen näkyvät verkkosivuilla automaattisesti ja tuotevalikoima pysyy reaaliaikaisena. Näin sivusto palvelee tehokkaasti niin kävijöitä kuin yritystä itseäänkin. Joustavan julkaisujärjestelmän ansiosta tuotetietojen manuaalinen muokkaaminen verkkosivuilla on kuitenkin mahdollista, jolloin esimerkiksi alennus- ja rahoituskampanjat ovat helposti toteutettavissa.

Persoonallisuutta tunnistettavalla visuaalisella ilmeellä, kiintoisalla tekstisisällöllä ja komeilla kuvilla

Verkkosivujen ulkoasu suunniteltiin Niemelän Auton logon värimaailman pohjalta ja sen henkeä mukaillen. Tavoitteena oli laadukas, mutta myös perheyrityksen ihmisläheisiin arvoihin sopiva ilme. Ulkoasua tukemaan tuotettiin uudet kuvat, jotka huokuvat arvokkuutta, mutta kertovat samalla aidosti yrityksestä ja sen palveluista. Valokuvat ohjeistuksemme pohjalta tuotti valokuvauksen rautainen ammattilainen Petri Teppo Studio Arcticasta.

Tekstisisällön kerrontamaisella tyylillä haluttiin tuoda esille Niemelän Auton rento ja helposti lähestyttävä ilmapiiri, kuitenkaan asiantuntevaa otetta unohtamatta. Perheyrityksen pitkä historia esitellään tekstisisällön lisäksi visuaalisella aikajanalla, joka kertoo vanhojen kuvien siivittämänä Niemelän Auton tarinan.

Tunnelmallinen lähikuva myynnissä olevan auton keulasta
Toimipisteestä ja tuotteista kuvatuilla tyylikkäillä kuvitusvalokuvilla tilaaja sai kivijalkamyymäläänsä vastaavan, edustavan olemuksen myös verkossa. Tärkeimmässä roolissa toimivat yritystä ja tiloja esittelevät kuvat, mutta niitä täydentävät mukavasti oheisen kaltaiset, yleiset fiiliskuvat.
Kuvitusvalokuva nettisivustolle autoa myyntiin viimeistelevästä työntekijästä
Hyväntahtoisilla henkilökuvilla Niemelän Autosta luotiin nettiin vaikutelma helposti lähestyttävästä perheyrityksestä, jollainen se todellisuudessa onkin. Henkilöstöstä kuvattiin perinteisten potrettien lisäksi myös vapaamuotoisempia tilannekuvia.

Tulokset

Selkeät ja tyylikkäät verkkosivut ovat saaneet erinomaista palautetta. Mainiosti myös mobiilissa toimivat hakuvalikot, integraation ansiosta aina ajan tasalla oleva vaihtoautovalikoima sekä kätevä rahoituslaskuri helpottavat vierailijaa löytämään itselleen sopivat vaihtoehdot. Sisällönhallinta ei aiheuta asiakkaalle enää harmaita hiuksia – sen käyttö opittiin heti ensimmäisen koulutuksen jälkeen. Nyt he voivat tehdä päivitykset itse, eivätkä ole enää riippuvaisia kovempien koodareiden avusta. Perheyrityksen historia sai ansaitsemansa kunnian, ja sivut kokonaisuudessaan kuvaavat hyvin sitä, mitä nuori Tapani Niemelä halusi asiakkailleen tarjota jo vuonna 1986 – asiantuntevaa autokauppaa reilulla sydämellä.

Sivuston Ota yhteyttä -sivu
Ilkka Väyrynen

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Ilkka Väyrynen

Toimitusjohtaja / AD
Puh. 0400 981 596
ilkka@adkioski.com

Ota yhteyttä!