Mainostoimisto Advertising KioskiTyötOnnistunut, yhtenäinen brändi-ilme tukee menestystä – Arctic TreeHouse Hotel
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötOnnistunut, yhtenäinen brändi-ilme tukee menestystä – Arctic TreeHouse Hotel
Mainostoimisto Advertising KioskiTyötOnnistunut, yhtenäinen brändi-ilme tukee menestystä – Arctic TreeHouse Hotel

Arctic TreeHouse Hotel
Onnistunut, yhtenäinen brändi-ilme tukee menestystä

Kun aloitimme työmme Arctic TreeHouse Hotelin parissa, saimme käsiimme kunnon haasteen: Arctic TreeHouse Hotel halusi vuoden kuluessa avaamisesta olla yhtä tunnettu maailmanlaajuisesti kuin suurimmat kilpailijansa. Siitä piti siis luoda ilmiö.

Arctic TreeHouse Hotel on korkeatasoinen hotelli, joka nosti kerralla Rovaniemen kiinnostavuutta majoitusalalla pohjoismaista designia, arktisen luonnon arvostamista ja ainutlaatuista majoituselämystä yhdistävällä konseptillaan.

Ilmiöksi nousu kilpaillulla alalla vaatii ainutlaatuisen kohteen lisäksi paljon myös markkinointimateriaalilta. Ilmeen tulee välittää erottuvalla tavalla kuva ainutlaatuisesta kohteesta, ja kaiken markkinointimateriaalin huoneiden numerokylteistä esittelyvideoihin tulee tukea brändiä. Tartuimme tähän haasteeseen mielellämme: saimmehan olla alusta saakka mukana aivan erityisen brändin luomisessa.

Arctic TreeHouse Hotel talvella
Arctic TreeHouse Hotel puinen ovikyltti
Ideoimme ja suunnittelimme magneeteilla toimivat puiset ovikyltit, jotka eivät tipahda ja ennen kaikkea kolise ovessa kovassakaan tuulessa.
Arctic TreeHouse Hotel logo

Logo, joka on designia designille

Työmme alkoi logosuunnittelulla, jonka jälkeen suunnittelimme visuaalisen ilmeen ja perusmateriaalit. Logon tuli viestiä arvokkuutta ja olla pitkäikäinen. Niinpä teimme siitä mahdollisimman yksinkertaisen, ilman koristeellisuutta tai eri erillistä merkkiä. Logon värit heijastelevat hotellin maanläheistä ja lämmintä värimaailmaa.

Arctic Treehouse Hotel käyntikortti
Käyntikortteihin luotiin arvokkuutta paksuudella, paperin kohokuvioinnilla ja logon pronssifolioinnilla.
Yhtenäinen brändi-ilme ja markkinointimateriaalit tukevat yrityksen menestystä.

Markkinoinnin pääkuva, ”The World Famous Picture”

Seuraavaksi suunnittelimme ja toteutimme ennakkomarkkinoinnin vaatimat kuvaukset ja rakensimme brändin pääkuvan. Italian Voguen päätoimittajan sanoin ”the world famous picture” on tehnyt vaikutuksen lukemattomiin matkanjärjestäjiin, somevaikuttajiin ja toimittajiin. Kuvaa on käytetty mm. Finnairin Blue Wings -lehteen joulukuussa 2016 tehdyssä mainoksessa, jolla voitimme Aikakauslehtien liiton Kuukauden aikkarimainos -kisan. Olemme tehneet kuvasta myös animoidun version, jossa revontulet tanssivat taivaalla käpylehmäsviitin yläpuolella.

Arctic TreeHouse Hotelin nettisivusto

Benchmarkattavan hyvät verkkosivut

Verkkosivut suunnittelimme ja toteutimme kokonaisuudessaan. Tavoitteena oli tyylikkäät, helppokäyttöiset sivut, joissa hotellin erityisyys tulee selkeästi esille. Rakenteen, teknisen toteutuksen, layoutin ja tekstien suunnittelun lisäksi tuotimme myös suuren osan sivuilla olevasta kuvamateriaalista. Sivut on rakennettu täysin asiakkaan tarpeisiin räätälöidylle Word Press -pohjalle, johon asiakkaan on helppo itse päivittää sisältöjä tarvittaessa. Sivut ovat toimineet toivotulla tavalla, ja herättäneet huomiota myös muissa alan toimijoissa: useat meille tulleet asiakkaat ovat käyttäneet niitä hyvänä esimerkkinä kauniista ja toimivista sivuista tietämättä, että ne ovat meidän käsialaamme!

Hotellikirja ja avainkotelo
Hotellikirjan lisäksi ideoimme ja suunnittelimme tyylinmukaisen nahkaisen avaimenkotelon suojaamaan avainta. Näin tavallisen näköinen avain saatiin näyttämään hotelli-ilmeen mukaiselta.

Hotellikirja, josta tuli liian hieno

Vielä ennen avajaisia listalla oli muunmuassa hotellialueen kyltityksen, huonenumeroiden, avainsuojan ja hotellikirjan suunnittelu. Hotellikirjasta haluttiin erityinen: sen tuli sopia saumattomasti huolella suunniteltuihin huoneisiin. Koska kirja sisältää lisäpalvelujen lisäksi tietoa huoneessa olevien laitteiden käytöstä, sen tuli houkutella asiakkaat myös avaamaan ja lukemaan itsensä. Laadukkaan kuvamateriaalin ja huolellisen tekstisuunnittelun lisäksi paperin valinta tehtiin huolella, jotta näyttävä kuvamateriaali pääsisi oikeuksiinsa. Kansipaperiksi valittiin Curious Metallics Ice Silver herättämään lisämielenkiintoa. Ensimmäinen versio hotellikirjasta osoittautui liiankin houkuttelevaksi: asiakkaat veivät kirjat mukanaan!

Hotellikirjan aukeama 1
Hotellikirjan aukeama 2

Tulokset

Tavoite saada maailmanlaajuinen huomio ja päästä vähintään samaan tunnettuuteen kuin suurimmat kilpailijat vuoden sisällä oli haastava. Tavoitteet kuitenkin saavutettiin ja jopa ylitettiin: vuoden 2016 aikana hotellista julkaistiin 117 artikkelia, joiden arvioitu mainosarvo oli yli 14 miljoonaa euroa. Juttuja julkaisseiden medioiden joukossa on merkittäviä design-, muoti- ja matkailujulkaisuja, mm. Wallpaper, Italian Vogue, ARK, Lonely Planet ja monet muut. Hotellista on kirjoitettu myös mm. Business Insider, Telegraph ja Mirror -lehdissä.

Vuonna 2017 hotellin liikevaihto kasvoi 57 % ja liikevoitto 3,5 %.

Hotelli on ollut menestys myös taloudellisesti. Arctic TreeHouse Hotelin taustalla toimivan SantaPark Oy:n liikevaihto kasvoi vuoden 2017 aikana 57%, 2,2 miljoonasta 3,5 miljoonaan. Suurista investoinneista huolimatta liikevoitto kasvoi 3,6 %. 2018 vuoden aikana liikevaihto kasvoi 5,8 milj. euroon ja liikevoitto 9,8 %.

Arctic TreeHouse Hotel on valmistumisensa jälkeen osallistunut menestyksekkäästi majoitusalan kilpailuihin. Se on voittanut mm. World Luxury Hotel Awardseissa Luxury Forest Resort -kategorian vuonna 2018 sekä Luxury Design Hotel -, Luxury Small Hotel – ja Luxury hotel -kategorioissa vuonna 2017. Lisäksi voittoja on tullut Evento Awardseissa ja World Hospitality Awardseissa. Menestystä on vauhdittanut tekemämme materiaali. Kilpailuja varten tehtyä videomateriaalia on käytetty myös muussa hotellin markkinoinnissa.

Kiinnostus hotellia kohtaan ei näytä olevan hiipumassa. Hotellin saavuttama suuri näkyvyys houkuttelee tavallisten asiakkaiden lisäksi myös somevaikuttajia, jotka tuovat sille jatkuvasti lisää näkyvyyttä maailmanlaajuisesti.

Olemme tehneet Advertising Kioskin kanssa yhteistyötä yrityksemme alkutaipaleelta asti, ja se on alallaan ehdottomasti paras partneri. Kioski on onnistunut ylittämään odotuksemme vuosi toisensa jälkeen. Todella tiukoissa aikatauluissa on löydetty hyviä ratkaisuja, ja Kioskilla on aina oltu valmiita tekemään vähän enemmän tavoitteiden saavuttamiseksi. Kun johonkin päätetään panostaa, Kioski hoitaa homman innolla ja tunnollisesti yllättäen uusilla ideoilla. Advertising Kioski on toiminnassaan proaktiivinen ja tuo esille erilaisia ratkaisuja haasteisiin. He tuntevat yrityksemme ytimiä myöten ja ovat tärkeä osa kehityksessämme.

Experience Director Katja Ikäheimo-Länkinen, SantaPark
Arctic TreeHouse Hotel bussilinjan ilme
Olemme soveltaneet visuaalista ilmettä mm. hotellin ja kaupungin keskustan välillä kulkevan bussilinjan ilmeeseen.
Ilkka Väyrynen

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Ilkka Väyrynen

Toimitusjohtaja / AD
Puh. 0400 981 596
ilkka@adkioski.com

Ota yhteyttä!